Fogamzásgátló

Szeretném megtudni milyen érvek szólnak a fogamzásgátló tabletta szedése mellett, és milyen érvek ellene? Ezt egészségügyileg értem, nem a megbízhatóságra gondolok! Sok éve a Gracialt szedem, van egy kislányom és még szeretnénk a későbbiekben gyereket. Nem tudom eldönteni, hogy szedjem továbbra is a tablettát, vagy váltsak valami másra, és hogy mire?

Előre is köszönöm! Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Bernadett!

A fogamzásgátló tabletta a hormonháztartásába avatkozik be, így néha előfordulhat, hogy az abbahagyását követően még várakozni kell a gyermekáldásra, mert néhány hónapra szükség van, hogy a saját hormonrendszere visszaálljon a normál működésre.

A másik módszer, amit megfontolhat a méhen belüli eszköz. A kockázat az, hogy előfordulhat felszálló fertőzés is, ha Ön hajlamos erre, ami súlyosabb is lehet, akár műtétet is igényelhet.

Ezeken túl azt megítélni, hogy Önnek melyik a legmegfelelőbb módszer a fogamzásgátlásra, csak vizsgálat után, személyes megbeszéálést követően tudja megbeszéléni kezelőorvosával. Amennyiben korábban is szedte a fogamzásgátlót, és abbahagyását követően könnyen teherbe esett, megfelelő módszernek tűnik az Ön részére.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 27., 13:44; Megválaszolva: 2009. július 27., 13:44
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás