• Nem védekeztünk, teherbe eshetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Volt egy egyéjszakás kalandom, ami alatt nem védekeztünk. Szeretném elkerülni a terhességet, mit tehetek?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Amennyiben védekezés nélküli nemi életet élt, és nem szeretne terhes lenni, lehetőség szerint 72 órán belül keressen fel egy nőgyógyászati rendelést, ahol sürgősségi fogamzásgátlót adhatnak. Ha már letelt a 72 óra, várja meg a következő mensest, és ha kimarad, 1- hét elteltével végezzen terheség tesztet. Nőgyógyászt mindenképpen érdemes felkeresnie, hogy megbeszélhessék az Önnek megfelelő fogamzásgátlási módszert.

        Amikor a védekezési módszer csődöt mond, mindig szükség van óvintézkedésre. Ha a tablettából maradt ki egy szem, és már nem pótolható a tájékoztatóban szereplő időhatáron belül (12 óra), akkor a következő 7 napig kiegészítő védekezésre van szükség, pl. óvszerre. A bizonytalan tablettaszedés ugyanolyan, mint a nem szedett tabletta. Ha nem biztos benne, hogy bevette a gyógyszert, bármilyen ok miatt, inkább alkalmazzon más védekezési módszert is! Ha a condom szakadt ki, akkor az esetleges terhesség elkerülése érdekében 72 órán belül sürgősségi fogamzásgátlót kell alkalmazni, amit nőgyógyász ír fel receptre. Kivételes esetben lehetőség van a méhen belüli eszköz alkalmazására, mint sürgősségi fogamzásgátlás az aktust követő 5 napon belül, keressen fel egy nőgyógyász szakorvost.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-07-22 14:10:07; Megválaszolva: 2009. július 22., 14:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: