Kilyukadt a gumi - Teherbe eshetek?

Teherbe eshetek akkor, ha szeretkezés közben használtunk óvszert, azonban az aktus közben kilyukadt?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza óvszer, védekezés témában

Igen, teherbe eshetsz, ugyanis ha az óvszer kilyukad, az ondó – amely spermákat tartalmaz – a hüvelybe kerülhet.

Ezért olyan fontos, hogy hüvelyi közösülés során kétféle formában is védekezzetek: egyrészt (gumióvszerrel) , hogy elkerüljétek a nemi úton terjedő betegségeket, másrészt (fogamzásgátlóval, tapasszal) , hogy megelőzzétek a teherbeesést.

Az óvszer kilyukadhat, ha nem megfelelően húzzák fel. Partnerednek gondosan követnie kell az óvszer használatának útmutatásait. Síkosított óvszereket is kaphattok már.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 13:57; Megválaszolva: 2009. július 22., 13:57
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?