• Kilyukadt a gumi - Teherbe eshetek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Teherbe eshetek akkor, ha szeretkezés közben használtunk óvszert, azonban az aktus közben kilyukadt?

        WEBBeteg szakértő válasza a óvszer, védekezés témában

        Igen, teherbe eshetsz, ugyanis ha az óvszer kilyukad, az ondó – amely spermákat tartalmaz – a hüvelybe kerülhet.

        Ezért olyan fontos, hogy hüvelyi közösülés során kétféle formában is védekezzetek: egyrészt (gumióvszerrel), hogy elkerüljétek a nemi úton terjedő betegségeket, másrészt (fogamzásgátlóval, tapasszal), hogy megelőzzétek a teherbeesést.

        Az óvszer kilyukadhat, ha nem megfelelően húzzák fel. Partnerednek gondosan követnie kell az óvszer használatának útmutatásait. Síkosított óvszereket is kaphattok már.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-22 13:57:23; Megválaszolva: 2009. július 22., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Sajnos szükségessé vált kitolni a menstruációmat, beszéltem előtte egy orvossal, mi ilyenkor a teendő, szabad-e egyáltalán, mit kell utána tenni stb. Kitoltam 5 napot, szünet következett rendesen 7 nap. Közben a párommal volt köztünk...
        Egy hete használom a Nuvaring fogamzásgátló gyűrűt és ellenőrizni akartam, de nem találtam meg. Elcsúszhatott-e valahova, vagy kieshetett-e? Mi ilyenkor a tehendő, tegyek be újat, vagy keressek fel egy nőgyógyászt és kérjem meg, hogy...