Meghízhatok, ha tablettát szedek?

Valóban testsúlynövekedéssel jár a fogamzásgátló alkalmazása? Azt is hallottam, hogy csökkenti a szexuális étvágyat.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

A fogamzásgátlók egyik rettegett mellékhatása a testsúlynövekedés. Ennek egyik oka a fokozott vízvisszatartás, a másik pedig a megnövekedett étvágy. Ilyenkor tehát nem a tablettától hízik valaki, hanem azért, mert többet eszik.

Erre oda kell figyelni. Vannak olyan készítmények, melyek segítenek megelőzni a vízvisszatartást is, amennyiben ez probléma, a megfelelő készítmény kiválasztásával ez kiküszöbölhető. A csökkent libidó nem gyakori mellékhatás, többet azért lehet hallani róla, mert fontos panasz, ilyenkor meg lehet próbálni egy másik készítményre váltani.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 15:07; Megválaszolva: 2009. július 22., 15:07
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?