• Menstruálhatok, miközben fogamzásgátlót szedek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azt hallottam, hogy egy bizonyos idő után szüneteltetni kell a fogamzásgátló szedését. Milyen hatással van ez a mensesre?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        A megvonásos vérzés

        A fogamzásgátló tabletta szedése alatt a 21. szem bevétele után kell a 7 napos gyógyszermentes időszakot tartani. Ez alatt a hét alatt fog megjönni az úgynevezett megvonásos vérzés általában a 3-4. napon. Az első hónapokban előfordulhat, hogy a vérzés nem jelentkezik, vagy csak barnás váladékozás van. Ettől nem kell megijedni, ha felmerül a terhesség lehetősége, azt egyszerűen egy terhességi teszt végzésével ki lehet zárni. Amikor letelt a 7 gyógyszermentes nap, a tablettát újra el kell kezdeni szedni, nem baj, ha még mindig van menses.

        Hamarabb, vagy később jön a menses

        Előfordul, hogy a vérzés hamarabb jön, mint a gyógyszermentes nap. Egy-egy alkalommal előfordulhat, de ha többször ismétlődik, érdemes elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra, lehetséges, hogy gyógyszerváltásra kerül majd sor.
        Amennyiben késik a menses, érdemes elvégezni egy terhességi tesztet a biztonság kedvéért, de néha ez is előfordulhat, és nem jelent problémát. Amennyiben rendszeresen nem jelentkezik vérzés, vagy a mennyisége hónapról-hónapra egyre csökken, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt, előfordulhat, hogy tablettaváltásra lesz szükség.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-22 14:23:44; Megválaszolva: 2009. július 22., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Sajnos szükségessé vált kitolni a menstruációmat, beszéltem előtte egy orvossal, mi ilyenkor a teendő, szabad-e egyáltalán, mit kell utána tenni stb. Kitoltam 5 napot, szünet következett rendesen 7 nap. Közben a párommal volt köztünk...
        Egy hete használom a Nuvaring fogamzásgátló gyűrűt és ellenőrizni akartam, de nem találtam meg. Elcsúszhatott-e valahova, vagy kieshetett-e? Mi ilyenkor a tehendő, tegyek be újat, vagy keressek fel egy nőgyógyászt és kérjem meg, hogy...