Fogamzásgátló tabletta vagy pesszárium?

Kedves Doktornő! Két problémám lenne. Az egyik, hogy nemigen találok megfelelő fogamzásgátló tablettát, amit szedhetek anélkül, hogy a kellemetlen mellékhatásokat el kéne viselnem. Eddig szedtem már Yadine-t, Yasminelle-t és mindegyiktől jelentősen csökkent a libidóm, ami lelkileg is összezavar, mert úgy érzem nem vagyok önmagam, ezen kívül pedig sokkal több pattanásom lett tőlük, mint a szedés előtt, ráadásul, nem tudok mit tenni velük, semilyen kozmetikai kezelés nem segít és elég fájdalmas nagyméretű makacs pattanások is előfordulnak. Erre vonatkozólag az lenne a kérdésem, hogy milyen másfajta gyógyszert ajánlana, vagy esetleg nem lenne jobb a pesszáriumos megoldás? Párommal már megbeszéltük, hogy óvszerrel egyikünk sem szeretne védekezni, nekem pedig vigyáznom kell, hogy semmiképp se essek teherbe véletlenül, mert az epilepsziámra olyan gyógyszert szedek, ami magzatkárosító! A másik problémám, hogy becsomósodott a mellem, amikor egy tüdőgyulladásból gyógyultam épp, azóta eléggé kellemetlenül feszül, van, amikor jobban, van, amikor kevésbé és nem múlik, hatalmas csomókká állt össze a szövete, ennek majdnem 1 hónapja. Azt mondta a körzeti orvos hogy ez csak a betegség utóhatás, de azért efelől nem vagyok nyugodt. Segítségét előre is nagyon köszönöm! És kár, hogy nem Tatabányán rendel! Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Brigi! Ahogy leírta, 2 fogamzásgátlót próbált ki csak ki, és pont azonos hatóanyagúakat, így nem csoda, hogy nem volt nagy változás. Azt javaslom, hogy másféle hatóanyagú gyógyszert is próbáljon ki, mint pl. a Mercilon, vagy a Lindynette, mert így biztosan lesz változás. Sokféle fogamzásgátló van, és biztosan találnak olyat, ami mellett nem lesz panasz. A másik, hogy a mellét feltétlenül nézesse meg egy emlőszakrendelésen, amit sebészeteken talál meg. A csomók, és a fájdalom lehet ártalmatlan elváltozás is, de akár egy rosszindulatú folyamatra is utalhat, és oda kell erre figyelnie, különösen, mivel egyoldali elváltozásról van szó.   Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Megválaszolva: 2009. július 25.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Vérzés menstruáció után és két ciklus...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egy olyan problémával fordulnék magukhoz, hogy a páromnak körülbelül fél éve júniusban felraktak egy IUB rézgyöngyöt...
Fogamzásgátló tabletta mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr! 12 napja szedem a Mistral fogamzásgátló tablettát, tegnap délután óta nagyon erőteljes szédülést, fejfájást, hányingert érzek és homályos a...
Nem hat a gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! Az éves nőgyógyászati vizsgálaton kapott leletemen az áll, hogy endomrtrium 6.5 cm. Dienille fogamzásgátlót szedek. Ez azt jelenti, hogy...
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána gyermekvállalásig a...
Fogamzásgátló és étrendkiegészítők...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek kérdésem az lenne, hogy az Aloe vera gél vörösáfonyával gél és a sárgabarack mag olaj fogyasztása...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy a férjemmel voltunk együtt április 19 én és 21 én. Ez egy csütörtöki nap volt. Következő hétfőn rendesen...