Fogamzásgátló tabletta vagy pesszárium?

Kedves Doktornő! Két problémám lenne. Az egyik, hogy nemigen találok megfelelő fogamzásgátló tablettát amit szedhetek anélkül hogy a kellemetlen mellékhatásokat el kéne viselnem. Eddig szedtem már Yadine-t, Yasminelle-t és mindegyiktől jelentősen csökkent a libidóm, ami lelkileg is összezavar, mert úgy érzem nem vagyok önmagam, ezen kívül pedig sokkal több pattanásom lett tőlük mint a szedés előtt, ráadásul, nem tudok mit tenni velük, semilyen kozmetikai kezelés nem segít és elég fájdalmas nagyméretű makacs pattanások is előfordulnak. Erre vonatkozólag az lenne a kérdésem hogy milyen másfajta gyógyszert ajánlana, vagy esetleg nem lenne jobb a pesszáriumos megoldás? Párommal már megbeszéltük hogy óvszerrel egyikünk sem szeretne védekezni, nekem pedig vigyáznom kell hogy semmiképp se essek teherbe véletlenül, mert az epilepsziámra olyan gyógyszert szedek ami magzatkárosító! A másik problémám hogy becsomósodott a mellem, amikor egy tüdőgyulladásból gyógyultam épp, azóta eléggé kellemetlenül feszül, van amikor jobban, van amikor kevésbé és nem múlik, hatalmas csomókká állt össze a szövete, ennek majdnem 1 hónapja. Azt mondta a körzeti orvos hogy ez csak a betegség utóhatás, de azért efelől nem vagyok nyugodt. Segítségét előre is nagyon köszönöm! És kár hogy nem Tatabányán rendel! Üdvözlettel: Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás, fájdalmas emlő témában

Kedves Brigi!

Ahogy leírta, 2 fogamzásgátlót próbált ki csak ki, és pont azonos hatóanyagúakat, így nem csoda, hogy nem volt nagy változás. Azt javaslom, hogy másféle hatóanyagú gyógyszert is próbáljon ki, mint pl. a Mercilon, vagy a Lindynette, mert így biztosan lesz változás. Sokféle fogamzásgátló van, és biztosan találnak olyat, ami mellett nem lesz panasz.

A másik, hogy a mellét feltétlenül nézesse meg egy emlőszakrendelésen, amit sebészeteken talál meg. A csomók, és a fájdalom lehet ártalmatlan elváltozás is, de akár egy rosszindulatú folyamatra is utalhat, és oda kell erre figyelnie, különösen, mivel egyoldali elváltozásról van szó.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 25., 14:19; Megválaszolva: 2009. július 25., 14:19
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...