Teherbe eshetett-e?

Tisztelt Doktor úr/nő

A hétvége folyamán együtt voltam a barátnőmmel. Sajnos nem viselkedtünk elég felelősség teljesen és a termálvízben szeretkeztünk óvszer nélkül (de még jóval az orgazmus előtt megszakítottuk) úgy, hogy kb. 20 perccel előtte mind a kettőnknek orgazmusa volt (nem közösülés útján) . Lehetséges az, hogy maradt annyi sperma a hímvesszőn, hogy teherbe eshessen a párom? vagy pedig lemoshatta/illetve megölhette termálvíz? Július 13-n még menstruált a párom, és 18-án volt az említett eset.
Ha nagy a veszély akkor tudok tenni valamit?
Előre is köszönöm.

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza megszakításos közösülés témában

Kedves Kérdező!

Igen, így is teherbe lehet esni, de sürgősségi fogamzásgátlót csak 72 órán belül lehet alkalmazni. A ciklust nem a menses utolsó napjától, hanem az elsőtől kell számolni, és általában középidőben van peteérés, ami egy 28 napos ciklust figyelembe véve a 14. nap. Ettől függetlenül nem tudjuk kiszámolni pontosan, mikor érik meg a petesejt, néha még menses alatt is lehet valaki terhes.

Ha kimarad egy menses, akkor tesztet kell csinálni, egyébként szerintem gondolkozzanak el a fogamzásgátló alkalmazásán, mert jobban járnak vele, mint egy nem kívánt terhességgel.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 25., 16:55; Megválaszolva: 2009. július 25., 16:55
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?