Terhesség elleni védekezés

Tisztelt doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy 15 éves kislánynak milyen  fogamzásgátlást javasol? Nyilván ennyi idősen még nem is kéne szexelni, ez lenne a legjobb, de sajnos ez már nem aktuális. A fiam barátnőjéről van szó, és hónapokig gumióvszert használtak, amitől én is meg is voltam nyugodva. De a kislány nem szereti a gumit, így rávette a fiamat a megszakításos közösülésre, ami  ugye azért eléggé "orosz rulett". Én a fiamat noszogatom ez ügyben, de a kislányt az ő anyukája nem.

Mi lenne a legjobb megoldás?

Válaszát köszönöm: Edit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Edit!

Ez tényleg egyáltalán nem biztonságos módszer, és bizony a fiának el kell magyaráznia, hogy egy terhesség, egy gyerek mivel jár, illetve, ha abortusz lesz a vége, akkor annak akár súlyos szövődményei is lehetnek.

15 éves lánynak, ha már néhány éve van mensese, és rendszeres, akkor bizony inkább felírják a fogamzásgátlót is, hogy biztos legyen a dolog.

Emellett beszélgessen el a fiával a szexuális úton átvihető fertőzésekről. Nemcsak HIV-et lehet elkapni, de a herpesz, a condyloma például sosem múlik el, egész életen végigkíséri azt, aki egyszer elkapja. Beszélgessen vele a méhnyakrákot okozó HPV-ről, amit ha elkap, nála is okozhat péniscarcinomát, de minden leendő partnerét megfertőzheti, ezzel fokozva a partnerek kockázatát is. Tudassa vele, mekkora felelősség van a vállán, és ha ennek a kislánynak (és az anyukájának) nincs erre gondja, akkor még nagyobb a veszély. Ezért nemcsak a lány, hanem a fia is ugyanúgy felelős, és a fiáért pedig Ön.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 24., 00:32; Megválaszolva: 2009. július 24., 00:32
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló tabletta wu long anti...
Salvus víz fogamzásgátló
Érdeklődöm, hogy a Salvus víz befolyásolhatja e a fogamzásgátló hatását-mivel gyomorra alkalmazandó és úgy tudom hogy a gyomor problémák miatt...