Fogamzásgátló - libidócsökkenés

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 2008. márciusában elkezdtem szedni a Mercilon nevű tablettát. Nagyon sokáig semmi mellékhatása nem jelentkezett. 2008. augusztusa óta komoly párkapcsolatban élek. Sajnos ez év januárjában jelentkezett a libidócsökkenés hüvelyszárazsággal együtt, ráadásul így fájt is az együttlét, a hüvelybemenetnél kisebesedtem. Az orvosom azt ajánlotta próbáljam ki a síkosítót, ami esetemben nem vált be, hanem hogy úgy mondjam rosszabb lett. Úgy döntöttem feliratok másik tablettát. A Belara-t írták nekem fel (megjegyzem, nem kért vérvételt az orvos) . A belara-ból csak azt a 3 levél tablettát szedtem be, amit felírt az orvos, mert ennél szintén jelentkezett a libidócsökkenés. Azért tulajdonítom ezt a problémát a tablettának, mert régebben, amikor nem szedtem, hanem óvszert használtam, akkor sosem éreztem fájdalmat, sosem sebesedtem ki, és mindig volt kedvem az együttléthez. A jelenlegi kapcsolatomban minden rendben van, megvan az összhang. Ezt a teblettás dolgot nem szeretném tovább csinálni. Így a következő kérdésem az lenne, hogy kipróbáljam-e a hüvelygyűrűt. Sok jót olvasok róla, de az is tartalmaz hormonokat és emiatt ódzkodom tőle. Tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a választ. egy tanácstalan lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Tanácstalan Lány!

A hüvelygyűrű ugyanolyan fogamzásgátló, mint a tabletta, csak máshol szívódik fel. Szerintem azonban érdemes lenne megpróbálnia, mert ennek a sárgatest-hormonja más összetételű, és libidóproblémák esetén ezt kell megpróbálni változtatni. Nincs vesztenivalója.

A panaszokat egyébként ki kell vizsgálni, hogy nincs-e egy krónikus gyulladás, fertőzés a hüvelyben, mert ez is járhat ilyen panaszokkal. Javaslom egyszerű gyógyszertári lemosó használatát, és Gynoflor kúp heti 2x-i alkalmazását, hogy a normál flóra helyreálljon.

A libidócsökkenés miatt pedig még egy vátlást megpróbálhat, ha nem válik be, akkor próbálja meg a hormonális fogamzásgátlást szüneteltetni, hogy visszatér-e ez idő alatt.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 11:52; Megválaszolva: 2009. július 19., 11:52
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?