APTI-beteg

Tisztelt dr Úr-Nő Három napja nőgyógyászati vizsgálaton voltam és fogamzásgátlót szerettem volna feliratni. A doktornő vérvételre küldött. A várvételi eredményen olyan dolgok állnak amiknem nemértem a jelentését kérem válaszolja meg azokat: vörösvérsejtek: 4.56 lymphocyták: 42.20 monocyták: 9.00 monocyta absolut: 0.69 aPTI-beteg: 38 ezek a mért eredmények.Különösen az utolsó aggaszt a legjobban. Az utóbbi időben nagyon sokat folyt az orrom vére mióta gyógyszert szedek rá (rutascorbin) azóta jobb.Lehet ez is az oka.köszönöm türelmességét. Szidónia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Szidónia!

Az eredményei alapján felmerül, hogy egy fertőzésen esett át, erre utal a fehérvérsejt-eltérés. Az APTI-t önmagában nem lehet értékelni, egy picit hosszabb, mint normálisan szokott lenni, de az eredményeket együtt egy hematológus tudja elemezni, szükség esetén egyéb vizsgálatokat is végezhet. Az eredményei között biztosan van még olyan, ami nem készült el, mert az alvadási eredményekkel együtt az APC-rezisztencia vizsgálatot is szokták kérni, ami a Leiden-mutációt vizsgálja, ennek viszont csak 2-3 hét alatt készül el az eredménye, kérdezzen erre rá, és szükség esetén várja meg az eredményt.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 10:52; Megválaszolva: 2009. július 19., 10:52
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?