Diana 35 + oxitetraciklin tartalmú kenőcs

Kedves Doktor nő/Tisztelt Doktor úr!

A kérdésem az lenne, hogy a Diane 35 tabletta hatékonyságát mennyire rontja vagy egyáltalán rontja e egy oxitetraciklin tartalmú kenőcs alkalmazása (pl.: Tetran kenőcs) . A betegtájékoztatóban az áll, hogy egyes antibiotukumokkal együttesen csökkenhet a hatása, érvényes ez a külsőleg alkalmazott szerekre is?  Másik ezzel kapcsolatos kérdés hogy ugyanerre a gyógyszerre a fermentált kínai kordicepsz van e valamilyen hatással, mivel ezt is természetes antibiotikumnak mondják.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Egy helyileg alkalmazott antibiotikumos kezelés, amennyiben nem nagy testfelületet érint, és nem hosszantartó, akkor nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 18., 18:09; Megválaszolva: 2009. július 18., 18:09
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?