Terhesség

Tisztelt Címzett!

A későbbi terhességemmel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Nekem 13 éves korom óta van menstruációm, de sosem volt szabályos, az volt a legjellemzőbb hogy 3 havonta jött meg. 18 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (lindynette) (22 éves vagyok) , egyszer tartottam féléves szünetet, amikor is kétszer menstruáltam, elmentem nőgyógyászhoz, aki mesterségesen akarta kiprovokálni a menstruációt, ha az általa kiszabott időn belül nem jön meg. A kérdésem, hogy abba kell e hagynom a tablettaszedést, vagyis hogy ez károsan hat e, ha 3-4 év múlva szeretnék babát. Vagyis minél tovább szedem a gyógyszert, később annál kisebb lesz az esélyem teherbe esni, mivel alapból is a rendszertelen menstruációm miatt nekem ez komplikáltabb, de ha huzamosabb ideig szedem, akkor még nehezebb lehet? Mit tanácsolnak?

Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

A tervezett terhesség előtt fél-egy évvel érdemes abbahagynia a tabletta szedését, így hagy elég időt arra, hogy a menses rendeződjön. Nem számít most a többi eltelt év. Ha szükséges, akkor valóban gyógyszerrel is meg lehet hozni a mensest, és peteérést is lehet gyógyszeresen csinálni, ha továbbra is rendszertelen lesz a vérzés, de akkor hormonális kivizsgálásra lesz szükség.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 17., 23:05; Megválaszolva: 2009. július 17., 23:05
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?