Furcsa menstruáció

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! 28 évas vagyok. A menstruációm mennyisége a 3. és a negyedik napon kevesebb volt, mint szokott lenni, az első két napon teljesen normális vérzést tapasztaltam. A menstruációm normál esetben sem túl erős, de ennél azért több szokott lenni. Minek köszönhető ez? Az elmúlt jó fél évben hüvelygyűrűt használtam, de azóta már menstruáltam egyszer (ezen kívül) , és az a szokásosnál még kicsit hosszabb és intenzívebb is volt. Lehetséges, hogy ezzel áll összefüggésben a probléma? Hormonális eredetű lehet, vagy okozhat ilyet a stressz (az elmúlt hónapban sokszor nagy nyomás alatt álltam, és nem is ettem sokszor rendesen)? A terhességre is gondoltam, de annak elég kicsi a valószínűsége... Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Hormonális fogamzásgátló alkalmazása során a menses mennyisége csökkenhet, ez természetes jelenség, hiszen ez nem normál menses, csak megvonásos vérzés. Tehát minden hónapban, amikor 7 napra leveszi a hüvelygyűrűt, megvonásos vérzés jelentkezik (így nem értem a mindössze 2 vérzést, hiszen az elmúlt fél év során már 6x kellett volna, hogy legyen) . Stressz, betegség, feszültség hatására a vérzés csökkenhet, ettől nem kell megijedni. Ha bármilyen ok miatt felmerül, hogy nem volt tökéletes a védelem, akkor egy tesztet csináljon, más teendő nincs.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 17., 22:25; Megválaszolva: 2009. július 17., 22:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?