Triodena- Hányinger

Tisztelt Doktor úr/ Nő!

A következő problémával fordulok Önhöz: 2 gyermekem születése előtt triodenát szedtem. Soha semmilyen problémát nem okozott. (kb 7 éve hagytam abba)  Most ismét azt kezdtem szedni, mivel annakidején bevált (igaz orvosom először a Mersilont javasolta) , de már az első levél problémás volt. Kb 2 héten keresztül vérzés, hányinger, fejfájás. A 2. levél probléma mentes, majd most a 3. levél első hete után ismét jelentkezett a hányinger, még fokozottabban: - (Ön szerint váltsak a Mersilonra? Ha igen, ahogy olvastam ezt rögtön a triodena 21 szeme után folytatólagosan kell elkezdenem szedni. Ebben az esetben azonban úgy gondolom, h kimarad 1 havi vérzés. Jól gondolom? (mondjuk ez pont jól jönne, mert pont azon a héten sikerül nyaralni mennünk, amikor meg kellene betegednem)

Még 1 kérdés: Kicsit bugyutának érzem, így 35 évesen, de azért felteszem: -) Van olyan fogamzásgátló, amitől kicsit teltebbek lennének a melleim? Sajnos a szoptatási időszaknak vége és a 100-as mellbőségből belecsöppenni ismét a 75-ösbe kissé megrázó.

Köszönöm, hogy foglalkozik problémámmal!

Várom válaszát!

Üdvözlettel: Bné Kriszta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kriszta!

Bugyuta kérdés nincs, ebben biztos lehet.:)

A fogamzásgátlóktól valamennyire megváltozik a mellek teltsége, de ez nem lesz nagyon jelentős, és egyénileg változik, így inkább a jó melltartót javaslom. Egy jó boltban, egy szakképzett eladó nagyo sokat tud segíteni, higyje el.

Szerintem nyugodtan váltson a Mecilonra, és jól gondolja, szünet nélkül szedje majd. Közvetlen ekkor nem valószínű, hogy lesz vérzés, de később áttöréses vérzés előfordulhat, emiatt majd nem kell aggódnia.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 17., 22:04; Megválaszolva: 2009. július 17., 22:04
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?