Kihez forduljak?

Tisztelt Doktornő/Úr! Nőgyógyászati problémával fordulok Önhöz. Kb. 1-1, 5 éve kezdődött erős hajhullásom, mára ez már olyan mértékben súlyosbodott, hogy fejtetőn kopaszodom. Erős szőrzetem van testszerte, arcon is, ami nagyon zavar. A menstruációm rendszertelen. Nőgyógyászhoz fordultam, történt vérvétel (glükóz, hemoglobin A1 és A1c, TSH, LH, FSH, prolaktin, E2, progeszteron, tesztoszteron, SHBG, DHEAS, kortizol, 17OH-progeszteron) . A laborértékek negatívak lettek, csupán a tesztoszteron volt kissé magasabb, de normál tartományon belüli (2, 7nmol/L) . Történt MRI vizsgálat is, ott is minden rendben volt. Az orvosom azt mondta, hogy kezdődő PCOS-em van. Cypromix nevű gyógyszert írta fel és azt mondta keressem fel a háziorvosomat és kérjek beutalót az endokrinológiára, kivizsgálásra. A kérdésem az lenne, hogy ez a gyógyszer hatásos lesz a tünetek enyhítésére? Még afelöl érdeklődnék, hogy ez a gyógyszer mennyire fokozza a thrombózis veszélyét? Kb. 2 hónapja jelentek meg visszerek a jobb vádlimon. Különösebb panaszt nem jelentenek, néha érzem hogy "ott vannak", meleg tapintatúak olykor, de nem fájdalmasak, Venoruton ill. Lioton géllel kezelem minden este. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza endokrinológia témában

Kedves Visszeres!

A nagyobb hormontartalmú fogamzásgátló, mint a Cipromix szerintem semmiképpen nem javasolt. Inkább alacsony hormontartalmú és persze korszerű készítmény, mint a Yasminelle javasolt. A másik, hogy a szőrökre is szerintem ez jobb hatással lesz, ami minden bizonnyal nem hormonális ok miatt hanem egyéni hajlam miatt van így. Mondjuk ha túlsúlyos akkor az bizony oka lehet. A másik, hogy a visszereket a fogamzásgátló nem igazán szokta bántani, csak akkor, ha a szedés alatt súlyosbodnak.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. július 10., 22:35; Megválaszolva: 2009. július 10., 22:35
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?