Szedhetek-e fogamzásgátlót? - II.

Tisztelt Dr. Zsirai László!

Köszönöm gyors válaszát a fogamzásgátló szedésével kapcsolatban.
Kérdésére, hogy a korábban leírt képlet most van-e, a következőt tudom válaszolni:
A manuálisan legutóbb vizsgáló nőgyógyász beutalt ultrahangra is, de még nem tudtam időpontot kérni. A beutalón a következő szerepel: "Obes alkat, gyakorlatilag neg tap lelet, korábban myoma lehetősége felmerült."
Tavaly júniusban egy másik orvos leírta, manuális vizsgálat után, hogy myomám van ("Myoma uteri." illetve "kisméretü, szoliter myomagöb") és ő mondta, hogy a Yasminelle így is szedhető. Igazából azonban ezt sem értem, hogy esetleg eltűnt a myoma, vagy egyik orvos érzi, a másik nem?
Egyébként jövő hét pénteken megyek a fentieket 2008. júniusában diagnosztizáló orvoshoz, mert javasolta az évente történő ellenőrzést.
Ezek alapján és az előző kérdésemben foglaltakat figyelembe véve várom véleményét, javaslatát a Yasminell-el kapcsolatban, mert már igazán nem tudok eligazodni a diagnózisok és a különböző orvosok eltérő javaslatai között!

Köszönettel: 24 éves lány

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves 24 éves lány!

amennyiben tényleg van myomája, akkor nem javaslom a fogamzásgátló szedését, mivel a szedése alatt, persze ha nem szedi akkor is, nőni fog a myoma mérete. Mivel a myomának ösztrogén hormon fokozza a méretét. amennyiben csökkenteni akarja a myomát, akkor a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót javaslom, mivel ez tényleg csökkenti a myoma méretét. Majd írhatok erről magának de addig amíg nem tud nekem biztosat mondani nem írok.

 

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László

A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt. Tovább a Fókuszban a Nő! oldaláraÜdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 10., 08:15; Megválaszolva: 2009. július 10., 08:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok