Nuvaring

Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megtudni, hogy mennyi idő után szükséges szüneteltetni a nuvaring szedését. én 20 éves vagyok, 2 évig szedtem triodenat utána fél év szünet és most fél éve nuvaringet használok.2 okbol merült fel bennem hogy szünetet tartok: az egyik hogy 4 honapig elég ritkán fogok találkozni a párommal, a másik pedig, hogy ultrahangos vizsgálatnál kimutatták, hogy a mellem nagyon mirigyes állapotú és nagyon gyakran fáj, lehetséges, hogy egy kis fogamzásgátlomentes időszak segítene? válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Kérdező!

Lehet szünetet tartani semmi akadálya nincsen, csak nem látom értelmét. Mert hát bizony amikor a pasijával együtt van akkor mégiscsak biztonságos védekezés kell, tehát akkor hogyan fog védekezni, ha éppen nem szed gyógyszert. Időszakos tabletta pedig nincs. Ezt bizony el kell dönteni mit akar. Gyermeket vagy nem gyermeket. Persze a kérdés nem ilyen, de valahol mégis erről van szó. Tehát a védekezés nagyon fontos. Akkor szedjen egy másik készítmény ami olcsóbb. Ez talán megoldás lehet. Még a Yasminelle is olcsóbb a Nuvaringnél.

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. július 10., 22:30; Megválaszolva: 2009. július 10., 22:30
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?