Menses elmaradása

Tisztelt Doktor Nő!

Fél éve váltottam át Belara fogamzásgátló tablettára. Eddig semmi bajom nem volt vele, de 2 hónapja elmarad a menstruációm. Múlt hónapban a 7 napos teblettaszünetben 1-2 napos pecsételő vérzésem volt, de most elmaradt. Rendszeresen szedtem a tablettát, nem maradt ki semmi. Szexuális kapcsolatot létesítettem, most a 7 napos megvonás alatt is.
A kérdésem, hogy ennek ellenére lehetek -e terhes? Választ előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

Elvileg, ha rendesen szedi a gyógyszert, és nem történt semmi, ami a hatását befolyásolja (pl. hasmenés, hányás, antibiotikum szedése) , akkor nem lehet terhes. Mivel azonban egy szexuális életet élő fiatal, ezért egy terhességi tesztet mindenképpen csinálnia kell, majd menjen egy nőgyógyászati vizsgálatra.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 08., 22:43; Megválaszolva: 2009. július 08., 22:43
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?