Novynette - vérzés

Tisztelt Farkas Ágnes doktornő!

A következő probléával fordulnék Önhöz. Már több mint fél éve szedem a novynette tablettát. Edig nem volt túlsok problémám vele, kivéve az első hónapban a közti vérzést.

Most viszont a 13-ik tabletta bevétele tán pár órával ismét jelentkezett vérzésem, nem erős, inkább ismét pecsételő, de folyamatos. A tablettát nem hagytam abba a vérzés megindulását követően. A kérdéseim azok lennének, hogy mi okozhatja ezt? Lehet ez lelki dolog is? Elég sok stressz ért mostanában. Munkahelyváltás, anyagi és családi problémák, tetézve egy kis párkapcsolati összezörrenéssel. Vagy gondoljak rosszabbra? Állhat e komoly betegség a háttérben, vagy az hogy nem étkezem megfelelően? Elég rohanós az életem, így általában csak estefelé tudok leülni egy tányér főtt étel mellé. Akár az is előfordulhat, hogy számoma nem ez a megfelelő fogamzásgátló?

Hagyjam abba a tablettaszedést ily módon csökkentve a ciklus hosszát vagy mostmár szedjem azért végig?

Válaszait előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Lehet, hogy csak a stressz okozza a vérzezgetést, de egy ellenőrző vizsgálat azért nem árt, a méhszájat meg kellene nézni. Azt jól tette, hogy a gyógyszert most nem hagyta abba, mert azzal összezavarná a ciklust. Amennyiben szüksége van továbbra is fogamzásgátlásra, akkor várja meg a következő ciklust, ha ott nem lesz pecsételés, akkor nem kell váltania, ha ismét jelentkezik pecsételés, akkor gyógyszerváltásra lesz szükség. Ha ár nem szeretne szedni gyógyszert, akkor persze bármikor abbahagyhatja.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 08., 12:06; Megválaszolva: 2009. július 08., 12:06
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?