Crohn betegség és hajhullás

Tisztelt Doktorúr/nő!

Olyan kérdésem lenne, hogy szedhetek e hajhullás és pattanásos bőr miatt Diane 35-öt, ha Crohn-beteg vagyok?

köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

A hajhullás okát ki kell vizsgálnia, hiszen nem biztos, hogy emiatt szükséges a Diane 35 szedése. A pattanások miatt bőrgyógyászhoz is el kell mennie, aki lehet, hogy más hatékony készítményt fog javasolni.

Emellett a fogamzásgátló szedése függ az alapbetegség éppen aktuális kezelésétől. Önmagában nem zárja ki a szedést, de gastroenterológusával egyeztessen erről. Pl. ha szteroidot is szednie kell, akkor nem javaslom a Diane 35 szedését.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 11., 12:00; Megválaszolva: 2009. július 11., 12:00
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?