Spirál?! 3.

Tisztelt Zsirai László!

Mirenát az adott betegségem ellenére is lehetne - leiden mutáció (V. fact. leiden mut. heterozygota, PI all vad tipus, MTHFR: vad tipus)?

Azt gondolom emiatt javasolták mégis a Gold Lilyt, mert akármilyen kevés is, de van benne hormon.

Persze nekem is jobb lenne a Mirena, kevesebb a mellékhatás, de nem azt irták fel.

Esetleg hüvelygyürü is szóba jöhetne a Gold Lily spirál helyett?

Mennyiben befolyásolja a spirál melletti teherbeesés lehetőségét az, hogy évek ota magasabb tesztoszteronszintem van (legutobb ugy 2 éve nézték, akkor 3, 2 körül volt)?
(Erre is szedtem a Diane 35-öt, de kierült a leidenem és leállitották.Ez azota is kezeletlen.Szörösödésem azota is jelen van (áll, has) .Lehet ezt kezelni, vagy marad a lézeres szörtelenités? )

Köszönöm!

B.B.

   

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Szőrtelenítő!

A hüvelygyűrű semmiképpen nem jöhet szóba, mivel az is olyan, mint a fogamzásgátló tabletta csak éppen nem a száján keresztül szedi, hanem a hüvelyből szívódik fel. A Mirena méhen belüli fogamzásgátló viszont csak helyileg hat. Amennyi felszívódik a méhéből a szervezetébe az olyan kis mennyiség, hogy a saját hormontermelése miatt több hormon kering. A tesztoszteron szintre nem tudok mit mondani, mert azt ki kell vizsgálni, ha magas. Lehet, hogy mellékvese túltermelés vagy a fen tudja, ha nincs ok, akkor tényleg csak a szőrtelenítés marad. Sok megoldás túlzottan nincs.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. július 07., 09:59; Megválaszolva: 2009. július 07., 09:59
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?