Fogamzásgátlás- Lyndinette 20

Kedves Doktor úr,

A következő kérdéssel fordulok Önhöz. Két hónapja kezdtem szedni a Lyndinette 20 tablettát, eddig még más fogamzásgátlót nem szedtem- mivel még csak 20 éves vagyok. A probléma a következő: az előző hónapban június 11.-én jelentkezett a menstruációm, és 15.-én folytattam a második levél beszedésével. Tehát most még 3 tabettát kell ebből a levélből bevennem, azaz csak a következő héten lenne szabad megjönnie a következő menstruációnak. Viszont már június utolsó napján, illetve július első napján, és ma is tapasztaltam egy kis vérzést, amiről mennyisége miatt nem tudom megállapítani, hogy vajon csak pecsételő vérzés-e vagy esetleg már a menstruáció maga? Ezt már csak azért is nehezen tudom megállapítani, mert esetemben a menstruáció menniysége is igen kicsi.
Ön szerint mi a teendő? Én folytattam a tabletta szedését, amíg a levél kitart. De szeretném az Ön mielőbbi válaszát és tanácsát kérni!
Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Aggodalomra nincs oka, a védettség emiatt nem csökken, és teendő sincs, az első 3 hónap során derül ki, hogy alkalmas-e Önnek a gyógyszer. Ha a következő hónapban ismét hamarabb jönne meg a vérzés, akkor lehet, hogy gyógyszert kell majd váltania.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 05., 21:28; Megválaszolva: 2009. július 05., 21:28
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?