Nuvaring 3 hónapig

Üdvözlöm,

2005-ben endometriozist diagnosztizáltak nálam. Azóta 3gyermekem született IVF programból, 1 leány, 1ikerpár. Az orvosom a szoptatás után a nuvaring hüvelygyűrűt ajánlotta két célból: 1. nem kívánt terhesség megelőzése 2. endometriozis visszaszorítása. A nuvaringet úgy kellene használnom, hogy 3gyűrű folyamatos használata után tartok szünetet. Jelenleg a második gyűrűt használom, 10napja pecsételést tapasztalok (menses ideje lenne) , ami nem akar elmúlni, sokszor apró darabok is távoznak.

A tájékoztató normálisnak nevezte a pecsételést, de ez nálam már 10napja tart. Normális ez még, legyek türelemmel hogy elmúlik, vagy forduljak orvoshoz?

Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

A fogamzásgátló folyamatos használata esetén a pecsételés valóban "normális", ezt áttöréses vérzésnek nevezzük. Hívja fel kezelőorvosát, és kérdezzen rá, hogy a 7 napos szünetet nem-e kell mégis tartani.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 04., 15:14; Megválaszolva: 2009. július 04., 15:14
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...