Fogamzás

Tisztelt dr.nő/úr! Én 30 éves nő vagyok, kb.18 éves korom óta szedek fogamzásgátlót! Próbáltam szüneteket hagyni, de sajnos a bőröm zsíros típusú, és a pattanások nagyon hamar elszaporotak nem csak az arcomon, de nyakam dekoltázs és a hát egész területén. A nőgyógyászom nem javasolja hogy abbahaggyam, mondván csak így lehet kordában tartani a pattanaások elszaporodását.Párommal kb.egy év múlva szeretnénk babát. Az lenne a kérdésem, hogy nem befolyásolja e a hosszú évek alatt szedett fogamzásgátlók a fogamzás esélyét?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Előfordulhat, hogy kicsit nehezebben rendeződik a menses majd, de remélhetőleg nem lesz ilyen gond. Ha mégse jön meg a menses, akkor gyógyszerrel lehet majd segíteni. Szerintem a tervezett terhesség előtt kb. 6 hónappal hagyja abba a tablettát, hogy legyen ideje a ciklusnak rendszereződnie.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 27., 15:08; Megválaszolva: 2009. június 27., 15:08
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...