Fogamzásgátló váltás vagy pihentetés

Tisztelt Dr.! Már 5 éve szedek fplyamatosan fogamzásgátlót. Előbb 3 évig szedtem Mercilont, majd orvosom javaslatára átállatm a Milligestre. Megfigyeltem, hogy a havim eleinte péntekenként jött meg a havi vérzésem, majd ez az 5 év alatt folyamatosan eltolódott szombatra, majd vasárnapra. Van e ennek jelentősége? Gyereket csak 2-3 év múlva tervezünk, addig nem szeretném megkockáztatni egy leállással ezt. Gyógyszert kell váltanom, vagy szedhetem továbbra is a Milligestet? Ha váltanom kell (nem dohányzom, egészségügyi problémáim nincsenek, a vérképem teljesen rendben van, 22 éves vagyok) akkor mit ajánl? Vagy szükséges e a leállás? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem! Nem szükséges váltania, az enm baj, ha a vérzés időpontja változik néhány nappal., Amikor babát tervez, akkor egy fél évvel hamarabb érdemes abbahagyni a gyógyszert, hogy legyen ideje beállni a mensesnek rendszeresre, de most ne aggódjon.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 22.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben szeretném...
Fogamzásgátló-szedés
Tisztelt Dr. Úr! Roxanelle fogamzásgátlót szedek. Anno szerdai napon kezdtem el szedni a tablettákat és azóta a menstruáció mindig pontosan szombati napra...
Étrend kiegészítők és fogamzásgátló
Üdvözlöm! Több éve Milligest fogamzásgátlót szedek, és egészségmegőrzés céljából L-glutamin, aminosavat (napi 5g, puffadással küzdök valamint edzek) és...
Fogamzásgátlás használata
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem ugyanazon fogamzásgátló gyógyszert (Mirabella 75 mikrogramm/20 mikrogramm) és ez idő alatt semmilyen problémám nem akadt. A...
Nuvaring használata több, mint 4 hétig
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls...