Mirena

Tisztelt Doktornő!
1 éve helyezték fel a Mirenát. A napokban UH vizsgálaton voltam, ahol diagnosztizáltak a bal petefészkemben egy 16mm-es és néhány 10 mm-nél kisebb cisztát.Érdeklődnék, hogy okozhatja-e ezt a Mirena, ill.kb.2 hónapja 3 hónapig szedtem a Lindaxa nevű gyógyszert, esetleg ez is kiválthatta? Valamint a bal petefészkem az átlagosnál nagyobb, ez a ciszták miatt van?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Éva

WEBBeteg szakértő válasza nőgyógyászati probléma témában

Kedves Éva!

A Mirena nem befolyásolja sem a cisztákra való hajlamot, ugyan nem is csökkenti a kialakulásukat. Amennyiben nincsen semmi panasza, tehát nem fáj a hasa, akkor a cisztával nem kell foglalkozni, mivel biztosan kipukkad majd, csak éppen rendszeresen ellenőrizni kell. De emiatt nem kell aggódnia.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

WEBBeteg szakértő
Dr. Zsirai László nőgyógyász
Kérdés: 2009. június 19., 23:25 ;Megválaszolva: 2009. június 19., 23:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?
Szoptatás abbahagyása után szedhető...
Nem szeretnék át tèrni kombinált tablettára ha az Azalia továbbra is véd igy hogy már nem szoptatok.
Fogamzásgátlás
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy én Nuvaring hüvelygyűrűt használok, és véletlenül 11 órával tovább maradt bent, mint 4...