Mirena

Tisztelt Doktornő!
1 éve helyezték fel a Mirenát. A napokban UH vizsgálaton voltam, ahol diagnosztizáltak a bal petefészkemben egy 16mm-es és néhány 10 mm-nél kisebb cisztát.Érdeklődnék, hogy okozhatja-e ezt a Mirena, ill.kb. 2 hónapja 3 hónapig szedtem a Lindaxa nevű gyógyszert, esetleg ez is kiválthatta? Valamint a bal petefészkem az átlagosnál nagyobb, ez a ciszták miatt van?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Éva

WEBBeteg szakértő válasza nőgyógyászati probléma témában

Kedves Éva! A Mirena nem befolyásolja sem a cisztákra való hajlamot, ugyan nem is csökkenti a kialakulásukat. Amennyiben nincsen semmi panasza, tehát nem fáj a hasa, akkor a cisztával nem kell foglalkozni, mivel biztosan kipukkad majd, csak éppen rendszeresen ellenőrizni kell., De emiatt nem kell aggódnia.Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő
Dr. Zsirai László nőgyógyász
Megválaszolva: 2009. június 19.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Nemi vírus?
Jelenlegi partnerem arra panaszkodik, hogy a menstruáció közben és után kellemetlen illata van, ami eddig nem volt. Meg van róla győződve, hogy valami...
Babavárás
Tisztelt Dr.! Masfél éve várunk a babánkra és semmi! 5évig szedtem a triregor fogamzásgátlot, de kb 4évben volt, hogy a gyogyszer szedes ellenere egy teljes...
Miert jelenik meg fajo, egeto erzes?
Azt szeretnem kerdezni, hogy miert jelenik meg egeto, fajo erzes szeretkezes kozben, meg utana? Mar hosszu ideje van az, hogy szeretkezes kozben a...
Mastodynon cseppek
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két nappal ezelőtt a nőgyógyászom Mastodynon cseppeket írt fel, mivel a Laurina fogamzásgátló szedése mellett is fáj a hasam a...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktornő/ÚR! A problémám az lenne, hogy 4 hónapja bal oldali hasi fájdalmaim jelentkeztek vizelési ingerrel, és időnként vizelés utáni fájdalommal....
Trichomonas
Kedves Dr.nő! 2010.04.16.-án kértem Öntől segítséget trichomonas panaszra. Akkor Tinidazol gyógyszert javasolta. Most ismét elkaptam a trichomonast. Klion...