Lehet valami probléma?

Kedves Doktor Nő!

1 éve szedek fogamzásgátló tablettát. Most ebben a hónapban többször elöfordult hasmenés, általában délelött, ez annak is betudható, hogy higabb a székletem, mert fogyokurázom és sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztok, higabb, pépesebb ételeket, és erre gyanakszom, hogy ettöl. A fogamzásgátló tablettát este 10kor szoktam bevenni, és délelött 9-10 óra fele szokott hasmenésem lenni, nem mindig, de többször. Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e ebböl bármiféle problémám. A tájékoztatóban azt olvastam csak akkor van problém, ha 2-3 órára rá van hasmenés.

Köszönöm a válaszát elöre is!

Tisztelettel: Ágnes

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátló témában

Kedves Ágnes! Addigra már fel kell szívódnia a gyógyszernek, de tudnia kell, hogy napi 1x-i híg széklet még nem hasmenés. Hasmenésnek a napi többszöri híg székletet nevezzük., Amin viszont érdemes lenne változtatnia, hogy ez hosszú távon ne jelentsen problémát, hogy a következő levelet inkább kora délután szedje, ha megoldható, és akkor nem kell izgulnia a délelőtti székletek miatt sem.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 19.

Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás

Fogamzasgatlo es gyogyszer
Kedves Doktor Ur! Bedugult nagyon a fulem es audispray juniort hasznaltam es hasznaltam az audispray felnott valtozatat is de nem talaltam leirast az...
Fogamzagatló dienille colitis ulcerosa
Kedves Dr! A dienille fogamzásgátló tabletta leírásában szerepel, hogy kockázatot jelent a szedése, amennyiben colitis ulcerosaban szenvedek. Ebben szeretném...
Fogamzásgátló-szedés
Tisztelt Dr. Úr! Roxanelle fogamzásgátlót szedek. Anno szerdai napon kezdtem el szedni a tablettákat és azóta a menstruáció mindig pontosan szombati napra...
Étrend kiegészítők és fogamzásgátló
Üdvözlöm! Több éve Milligest fogamzásgátlót szedek, és egészségmegőrzés céljából L-glutamin, aminosavat (napi 5g, puffadással küzdök valamint edzek) és...
Fogamzásgátlás használata
Tisztelt Doktor Úr! 3 éve szedem ugyanazon fogamzásgátló gyógyszert (Mirabella 75 mikrogramm/20 mikrogramm) és ez idő alatt semmilyen problémám nem akadt. A...
Nuvaring használata több, mint 4 hétig
Tisztelt Doktornö! Az lenne a kérdésem, hogy Nuvaringet használok évek óta, semmi godom nem szokott lenni. Azonba most elfelejtettem eltávolítani időben, ls...