Belara mellékhatásaként

Kedves Orvos szakértő! Egy problémával fordulnék Önhöz. A Belara nevű fogamzásgátlót szedem. Jelenleg a 4. hónapban járok, viszont a 8. szem bevételekor és 9-nél Calcimusc nevű injekciót használtam. Majd a 10.szemnél Augmentin DUO 625-ből 2 szemet vettem be. A 12 és 13. szemnél aktus volt, de egyéb védekezési eszközt nem használtunk. Majd a 14 szemtől vérzésem van, most járok a 16- nál és jelenleg is van vérzésem. Mit tanácsol? terhességi tesztet vegyek? Gyógyszert hagyjam abba. Mindenképpen elmegyek nőgyógyászhoz, ha a vérzés megszűnik. És még az érdekelne hogy ha terhességi tesztet vennék használhatnám-e vagyis megfelelő eredményt mutatna-e attól, hogy vérzésem van. Előre is köszönöm válaszát, remélem mielőbb kapok választ:) Köszönöm, Adrienn

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Adrienn!

Az egyik fontos megjegyzés, hogy az Augmentin az antibiotikum. egyrészt nem lehet belőle csk 2 szemet bevenni, mert nem gyulladáscsökkentő, sem fájdalomcsillapító, csak terápiának elláló baktériumok fejlődnek nem helyes használat esetén.

A másik, hogy bizony, az antibiotikum csökkenti a fogamzásgátlók hatását, tehát mellette kiegészítő védekezést is alkalmazni kellett volna, mert így teherbe is lehet esni. A vérzés utalhat arra, hogy a tabletta hatása csökkent, de ez nem terhességre utaló jel. Terhességi tesztet az együttlét után leghamarabb 14 nappal lehet csinálni, ennél hamarabb nem tudja kimutatni a terhességet, és az eredmény nem függ a vérzéstől.

Szerintem a gyógyszert ne hagyja abba, mert összezavarja a ciklust is, és a védettséget is, ha bővebb vérzéés jelentkezne, akkor viszont forduljon nőgyógyászhoz.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 17., 14:14; Megválaszolva: 2009. június 17., 14:14
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?