Cypromix-hasmenés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Olyan problémám lenne, hogy tegnap a szokásos időpontban este fél 9-kor vettem be a cypromix fogamzásgátlót! Éjfélkor hasmenésem volt, és a betegtájékoztató szerint 3-4 órán belüli hányás esetén kell pótolni a gyógyszert. Én a biztonság kedvéért pótoltam a gyógyszert, igaz "csak" hasmenésem volt! Ez még nem minden, hajnal 4-kor újabb hasmenésem volt. A kérdésem az lenne, hogy felszívódhatott-e ennyi idő alatt a gyógyszer illetve, hogy kell-e kiegészítő védekezés?

Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Helyesen tette, hogy pótolta a gyógyszert, hiszen hasmenés esetén is csökken a felszívódása a hatóanyagnak, viszont folyamatos hasmenés esetén értelmetlen pótolni, ilyenkor kiegészítő védekezés szükséges a panaszok elmúlta után még legalább egy hétig a biztonság érdekében.

Hasmenésről egyébként akkor beszélünk, ha több alkalommal híg széklet van. 2x-i lágyabb széklet még nem hasmenés.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 16., 14:38; Megválaszolva: 2009. június 16., 14:38
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás használata
Lehetek terhes?
Gyógyszer mellett előbb jött meg
Fogamzásgátlás mellett...