Fogamzásgátló váltás

Tisztelt Orvosszakértő!

 

7és fél éve szedem a Gracial fogamzásgátlót. Most második hónapja, hogy barnás folyásom van. Elmentem a nőgyógyászhoz, és írt fel másik gyógyszert, a Yasminellet. Még nem váltottam ki, utánanéztem a tapasztalatoknak. Nem sok jót találtam róla a fórumokon.. Hányás, karzsibbadás, pattanások. Tudom, hogy mindenkiből mást válthat ki, de elég sokan írtak róla rosszakat.

A másik problémám, hogy felfázás után gombás fertőzést kaptam, ami, úgy érzem, még nem múlt el, csak a doki a folyás miatt nem tud rendesen megvizsgálni. A nemi szervem néha duzzadt, viszket, és együttlét alkalmával fáj, és gyakran kellemetlen. A párom is érzi, hogy nincs ott valami rendben.

 

Kérem, adjon tanácsot, hogy mit tegyek. Merjek váltani? Félek az esetleges hízástól is, mert hajlamos vagyok rá. Esetleg valami más gyógyszert tudna ajánlani?

 

Előre is köszöm! E

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Bármelyik fogamzásgátlóra keresne rá fórumokban, mind rengeteg negatív kommentet fog tartalmazni. Ez egyszerűen azért van, mert akinek bevált a gyógyszer, nem fog keresgetni utánna, hogy ezt sok helyre leírja, tehát legyen óvatos a fórumokkal, sajnos sok butaság is szokott bennük lenni.

A Yasminelle egy korszerű, alacsony hormontartalmú gyógyszer, ha a Gracialtól nem hízott, akkor nem valószínű, hogy ettől fog, és talán ideje is lenne, hogy váltson egy korszerű készítményre.

A másik, hogy a fertőzést mindenképpen kezelni kellene, ehhez viszont egy vizsgálat kell. Nem értem, orvosa miért nem tudta megvizsgálni? Hiszen így lehet eldönteni, hogy milyen kórokozó okozza a panaszt, és mivel kell ezt kezelni. A kezelés ideje alatt, amíg nem gyógyul meg a párkapcsolat nem javasolt. Ha a panaszok megszűntek, de még tart a kezelés, akkor pedig óvszerrel is kell védekezni közben.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 16., 14:25; Megválaszolva: 2009. június 16., 14:25
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?