Fogamzásgátlás tablett

Előre is köszönöm hogy elolvassa és válaszol levelemre.19 éves vagyok, 3 éve írták fel nekem a Tri-regol nevű fogamzásgátló tablettát, minden előzetes kivizsgálás nélkül (vérvétel;stb..) Csak ugyond "rámnézett" és felirta.Ez nem baj? Azota szedem és semmi problémám nincs vele.Nem kellene abbahagyni  egy időre? és ha igen akkor mennyi időre? Ez a 3 év nem sok idő? Vagy akár szedhetem ugyanazt a gyogyszert 7-8 évig is? Azt halottam hogy a tri-regol nevű fogamzásgátló tabletta már elavult és nem fejti ki hatását, lehet váltanom kéne és ha igen akkor melyik gyogyszerre? Nem igazán szeretnék meghízni és még nem szeretnénk babát se.

Köszönöm hogy meghalgatott.Várom válaszát.További jó munkát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

A Tri-regol valóóban nem a legkorszerűbb gyógyszer, de attól még ugyanolyan hatékony, emiatt nem kell izgulni. És nem szeretne meghízni, de hiszen már 3 éve szedi, már bizony meghízott volna, szerintem emiatt se aggódjon. Szünetet nem érdemes tartania, nem lesz semmilyen előnye ebből. Amit érdemes lenne megcsináltatnia, az a fokozott hajlam a trombózis-képződésre. Ez egy laborvizsgálat, bár már szedi a gyógyszert, de nem árt tisztában lenni ezzel. Egyébként, ha ennyire idegenkedik ettől a gyógyszertől, akkor nyugodtan válthat (a laborvizsgálatot várja meg előtte) is egy alacsonyabb hormontartalmú készítményre, kérdezze meg kezelőorvosát is.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 14., 11:47; Megválaszolva: 2009. június 14., 11:47
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?