• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Doktorúr! 24 éves vagyok, 6 éve cukorbeteg, ennek ellenére elkezdtem szedni a Gracial nevű fogamzásgátló gyógyszert, ami sajnos nem vált be, mert esténként 14-15-re is megemelte a cukromat. Nem tudna esetleg valami olyan gyógyszert ajánlani ami nem borítja fel a vércukorszintemet?? Valamilyen fogamzásgátlót muszáj szednem mert elviselhetetlen menstruációs görcseim vannak. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség, fogamzásgátlás témában

        Kedves 24 éves!

        Semmiképpen nem a legjobb ötlet egy cukorbetegnek a legmagasabb hormontartalmú fogamzásgátlót adni. Persze hogy ilyen magasak voltak a cukrai. Magának a legalacsonyabb hormontartalmú készítmény javasolt. Ez pedig a Meliane és a Yasminelle. Én ezeket javasolnám. Mást nem nagyon. A Gracialt pedig el kell felejteni. Magának nem is szabad ilyet írni.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 21:22:41; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: