• Spirál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 26 éves vagyok és van két gyermekem. Több gyermeket nem szeretnék. Hallottam a spirálról és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni. A spirált hol tudom beszerezni és hogy tényleg fájdalmas-e amikor felhelyezik? Én először fogamzásgátló tablettára gondoltam védekezés szempontjából, de úgy hallottam és olvastam, hogy aki dohányzik az nem szedheti. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a spirál témában

        Kedves Judit!

        Mivel már szült 2 gyermeket, valóban a spirál tűnik ideális megoldásnak. Különösen, ha dohányzik is, inkább ne szedjen hormon tartalmú készítményt.
        A méhen belüli eszközt (spirál, hurok) a nőgyógyász írja fel receptre, néhány helyen meg is lehet venni, majd ő is helyezi fel. Bár nem kellemes dolog, de mindössze néhány perces a művelet, így nagyon hamar túl lehet lenni rajta. És van olyan is, aki alig érzi ezt, ne aggódjon.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 13:53:23; Megválaszolva: 2011. október 05., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: