• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!  Egy kérdéssel fordulok önhőz hogy milyen fogamzásgátlást tud nekem ajánlani! Most leszek negyven éves a nőgyogyászom azt mondta ne szedjek gyogyszert mert káros a szervezetemre, ajánlotta a hüvelygyürüt. Én ezt egy kicsit drágának találom! Szeretném megkérdezni hogy van-e olyan gyogyszer amit én is szedhetnék vagy ha nincs akkor még spirálra gondoltam csak nem tudom hogy raknak-e fel negyven évesen? Akit eddig megkérdeztem orvost a interneten, az  ovszert ajánlotta! Kérem minél előbbi válaszát mert nem hiszem el hogy nincs számomra megoldás, elég fejlett manapság az orvostudomány! Köszönöm agica.69

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Ágica!

        Nem írja, hogy szült-e már. Ha igen, akkor szerintem egyértelmű a helyzet, méhen belüli eszközt javaslok én is (ha nincs bármilyen egyéb tényező, ami ezt ellenjavallná). A hüvelygyűrű is olyan, mint a fogamzásgátló tabletta, ugyanúgy hat, csak hüvelyen át szívódik fel a hatóanyag, így én ezt sem javaslom ebben a korban. Ha nem szült még, akkor is megfontolható lenne a méhen belüli eszköz, persze ez függ a méhszájtól is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-01 23:12:16; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.