Gyógyszerváltás 3.

KEdves Doktornő! Még mindig jönnek elő kérdéseim.Ha mégsem a tabletta mellett döntök, a spirál mellett használható tampon ugye? És melyik spirált ajánlaná/független az ártól/ az én alkatom és kórképem mellett? Köszönettel ismét: Ritci

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza Mirena témában

Kedves Ritci!

Sokan nem javasolják a méhen belüli eszköz és tampon együttes alkalmazását, mert mindkettő növeli kissé a felszálló fertőzések gyakoriságát. Vannak, akik megfelelő higiénia mellett megengedhetőnek tartják ezt is, hiszen a gyakori tamponcsere mellett nem lesz gond. A másik, hogy a jelzőszálat biztosan ne zavarja, azt rövidre kell hagyni. A Mirena, a hormontartalmú méhen belüli eszköz mellett nem nő felszálló fertőzés esélye, csak az felhelyezés utáni első napokban. Ez a legdrágább, (40-45000 Ft.) spirál, de egyben a legkorszerűbb készítmény is. A hormonok csak helyileg hatnak, csökkentik a vérzés mennyiségét, és a méhnyak átjárhatóságát is. Ha kiszámolja 5 évig (eddig lehet fent egy méhen belüli eszköz, majd cserélni kell) mennyit költene fogamzásgátló tablettára, akkor máris nem olyan drága. Gondolja meg, mert ha beválik, akkor nagyon elégedett lehet vele.Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 01., 22:01; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:13
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Mirena

Kedves Webdoktor!

A kérdésem a mirena spirálról szól. Azt hallottam, hogy emellett nem, vagy alig menstruál az ember. A kérdésem, hogy nem...

Mirena

Tisztelt Dr.Nö/Úr!

Mirena spirálom van 2 éve. A legutóbbi orvosi vizsgálat alkalmával a Dr.úr a jelzöszálat nem látta, ultrahang...

Mirena
tisztelt doktorúr/nő a mirena spirál hatékonyságáról áráról szoptatás alatti alkalmazhatóságáról előnyeiről és hátrányairól szeretnék...
Mirena

Tisztelt Doktor úr!

Köszönöm a Mirena okozta parametritisre adott válaszát. Az antibioticumok elfogytak, a vérzés megszűnt, sokat javult...

Fogamzásgátlás