• Gyógyszerváltás 3.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        KEdves Doktornő ! Még mindig jönnek elő kérdéseim.Ha mégsem a tabletta mellett döntök, a spirál mellett használható tampon ugye? És melyik spirált ajánlaná/független az ártól/ az én alkatom és kórképem mellett? Köszönettel ismét: Ritci

        WEBBeteg szakértő válasza a Mirena témában

        Kedves Ritci!

        Sokan nem javasolják a méhen belüli eszköz és tampon együttes alkalmazását, mert mindkettő növeli kissé a felszálló fertőzések gyakoriságát. Vannak, akik megfelelő higiénia mellett megengedhetőnek tartják ezt is, hiszen a gyakori tamponcsere mellett nem lesz gond. A másik, hogy a jelzőszálat biztosan ne zavarja, azt rövidre kell hagyni. A Mirena, a hormontartalmú méhen belüli eszköz mellett nem nő felszálló fertőzés esélye, csak az felhelyezés utáni első napokban. Ez a legdrágább, (40-45000 Ft.) spirál, de egyben a legkorszerűbb készítmény is. A hormonok csak helyileg hatnak, csökkentik a vérzés mennyiségét, és a méhnyak átjárhatóságát is. Ha kiszámolja 5 évig (eddig lehet fent egy méhen belüli eszköz, majd cserélni kell) mennyit költene fogamzásgátló tablettára, akkor máris nem olyan drága. Gondolja meg, mert ha beválik, akkor nagyon elégedett lehet vele.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-06-01 22:01:41; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés