• Belara tabletta mellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        5 éve kezdtem fogamzásgátlót szedni, először a Yadine-t, amitől hízni kezdtem. Yasminelle-re váltottunk, a kisebb hormontartalma miatt. A hízás folytatódott, 4 év alatt kb 20 kiló súlyfelesre tettem szert.Orvosom javaslatára tartottam egy három hónapos szünetet, ezalatt megállt a hízás.

        Időközben inzulinos cukorbeteg lettem, így sem a hízás, sem a terhesség nem jönne jól, ekkor írta fel orvosom a Belara tablettát. 3 hónapja szedem. Azóta rengeteget fáj a fejem, és a 14. tabletta szedésénél vérzés jelentkezik, amit nem neveznék áttöréses vérzésnek, hiszen kitart a normál vérzésem jelentkezéséig.
        Meddig várjak, hátha javul a helyzet? Vagy lassan kimondható, hogy ez sem nekem való? Van -e értelme tovább próbálkozni a gyógyszerekkel?

         

        Köszönöm válaszát.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Kedves Hölgyem!

        Azt javaslom, rendezzék a cukorbetegséget, és próbálja meg a súlyát visszanyerni, a fogamzásgátlóról csak ezt követően beszéljenek. Az, hogy a tabletta mellett sokat hízott, a cukorbetegségét is befolyásolta. Szerintem most az egészsége legyen az első, és ha a diabetológusa is egyetért, akkor gondolkozzon el majd a fogamzásgátlón.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-30 23:52:29; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: