• Menstruáció csökkenése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím!

        A problémám a következő lenne:

        29 éves vagyok, 16 éves korom óta szedem a Mercilon nevű fogamzásgátló tablettát, szinte folyamatosan. Mellékhatást nem érzékeltem. (24 évesen született 1 kislányom a terhesség és a szoptatás(8 hónap) alatt természetesen nem szedtem.)

        Nekem sosem volt "nagy mennyiségű" ill. "hosszú idejű" menstruációm, de az utóbbi években csökkenő tendenciát mutat. Rendszeresen van, gondolom a gyógyszer miatt, csak nagyon kevés (1-2 nap)

        Befolyásoló tényező hogy a gyógyszert már nagyon régen szedem, vagy szervi ill. pszichikai okai lehetnek?

        Okozhat meddőséget a kevés vérzés?

        Ha a gyógyszert abbahagyom milyen más módszerek jöhetnek szóba?

        Válaszukat előre is köszönöm.

        kleopatra0613

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        A vérzés csökkenése a fogamzásgátló egyik hatása. Persze az évek folyamán a normál menses jellege is változhat, és tabletta mellett is, ez nem okoz meddőséget. Viszont szült már egy gyermeket, lehet, hogy ideálisabb megoldás lenne Önnek a méhen belüli eszköz alkalmazása. Beszélje meg orvosával, melyik típus lenne a megfelelő.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-28 11:48:19; Megválaszolva: 2011. október 04., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés