Fogamzásgátlás 50 felett

Tisztelt Szakorvos!

40 éves kor után orvosi javaslatra abbahagytam a fogamzásgátlók szedését.Jelenleg 52 éves vagyok, érdeklődöm van-e koromnak megfelelő fogamzásgátlási lehetőség, ami a visszérproblémákat nem érinti.Hallottam egy spirálhoz hasonló, de más elven működő eszközről, ez elérhető e bárki számára ebben a korban? Hol lehet erről részletesebben megtudni valamit? Köszönettel

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

A méhen belüli fogamzásgátló eszköz valóban sokkal alkalmasabb lenne az Ön életkorában. Szerintem amire gondolt az a hormontartalmú méhen belüli eszköz, amiből csak nagyon kevés szívódik fel a keringésbe, így az egész szervezetre sokkal kisebb hatása van. Nőgyógyásszal beszéljék meg, melyik lenne Önnek megfelelőbb módszer. A hormontartalmú eszköz igen drága, mert egyszerre kell kifizetni, de 5 évre lebontva sokkal kevesebb, mint a fogamzásgátló volt.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 21., 21:59; Megválaszolva: 2009. május 21., 21:59
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Fogamzásgátlás
Hüvelyi folyás
Terhesség?
Fogamzásgátló és vitaminok