Fogamzásgátló 4o felett

Kedves Doktor nő! 41 éves múltam, két gyermekem van, és az lenne a kérdésem, hogy hormonális fogamzásgátló tablettát véleménye szerint szedhetek-e. A spirált nem bírtam, nagyon erős vérzést, és folyást okozott. Elég gyakran előfordult nálam funkcionális petefészek ciszta, és amikor régebben tablettát szedtem (Harmonett) ez teljesen elmúlt és a ciklus is rendeződött. Az utóbbi egy évben már kétszer előfordult, hogy kimaradt a menstruációm, bár nem ciszta okozta, az orvos mindent rendben talált. A vérképemben a koleszterinszint magasabb, de egyébként nincs semmi más eltérés, egyéb betegségem, panaszom sincs. A testsúlyom normális, a vérnyomásom alacsony, nem dohányzom. Válaszát köszönöm! Lina

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Lina!

Nagyon határeset a 40 év. Ilyenkor már nem szoktak elkezdeni hormonális fogamzásgátlót, bár nem kizárt.

Ha utánaszámol kb. mennyibe kerül majd 5 évre, és ezután utánaolvas egy hormontartalmú méhen belüli eszköznek, a Mirenanak, lehet, hogy e mellett fog dönteni. Csökkenti a mensest, helyileg hat, ha beválik, biztosan nagyon elégedett lesz vele.

Az alábbi linken bővebben olvashat erről:

Méhen belüli hormontartalmú eszközök

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 18., 22:17; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:49
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?