• Fogamzásgátló 4o felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő! 41 éves múltam, két gyermekem van, és az lenne a kérdésem, hogy hormonális fogamzásgátló tablettát véleménye szerint szedhetek-e. A spirált nem bírtam, nagyon erős vérzést, és folyást okozott. Elég gyakran előfordult nálam funkcionális petefészek ciszta, és amikor régebben tablettát szedtem ( Harmonett) ez teljesen elmúlt és a ciklus is rendeződött. Az utóbbi egy évben már kétszer előfordult, hogy kimaradt a menstruációm, bár nem ciszta okozta, az orvos mindent rendben talált. A vérképemben a koleszterinszint magasabb, de egyébként nincs semmi más eltérés, egyéb betegségem, panaszom sincs. A testsúlyom normális, a vérnyomásom alacsony, nem dohányzom. Válaszát köszönöm! Lina

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Lina!

        Nagyon határeset a 40 év. Ilyenkor már nem szoktak elkezdeni hormonális fogamzásgátlót, bár nem kizárt.

        Ha utánaszámol kb. mennyibe kerül majd 5 évre, és ezután utánaolvas egy hormontartalmú méhen belüli eszköznek, a Mirenanak, lehet, hogy e mellett fog dönteni. Csökkenti a mensest, helyileg hat, ha beválik, biztosan nagyon elégedett lesz vele.

        Az alábbi linken bővebben olvashat erről:

        Méhen belüli hormontartalmú eszközök

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 22:17:40; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: