Védekezés

Tisztelt Doktorúr/nő!

Szeretnék érdeklödni, milyen fogamzásgátlási módszert lehetne alkalmaznom:

tartós kapcsolatban élek, magas tesztoszteron szintemre Diane 35-öt szedtem elöször  1 évig, majd néhány év elteltével  1, 5 évig. semmi problémát nem okozott. Majd egy vérvizsgálaton kiderült leiden mutációm van  - V. fact. Leiden mut: heterozygota, PI all. vad tipus, MTHFR: vad tipus. Közölték, ezzel semmit nem kell tenni, csak mint tényt kell elfogadnom, gyogyszer sem kell mivel nem volt trombozisom, ill. tünetek se. Gyogyszert majd csak ha terhes leszek vagy mütétem lesz.

Nögyogyászom azt modta -mivel még nem szültem spirál sem jöhet szoba- vagy Pharmatex &tsai (erre kiderült allergiás vagyok) , vagy ovszer van csak nem hormonális lehetöségként Magyarországon jelenleg

A helyi hatásu hormonmentes szerekre én is és párom is allergiás, igy maradt az ovszer, amire szeretnék más megoldást 28 évesen. Sajnos van tulsolyom is. Gyermeket nem szeretnék (egyenlöre) . Hallottam olyanról, hogy nem szült nöknél is alkalmazhatnak spirált. Igaz ez?

Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Elsősorban külföldön telrjedt el az ún. mini-spirál, amit nem szült nőknek is fel lehet helyezni.

Amit javasolnék, az egy hematológiai vizsgálat. Mivel heterozigóta a mutáció, nem biztos, hogy nem lehetne szednie fogamzásgátlót, ezt a hematológus meg tudja ítélni, van úgy, hogy megengedhetőnek tartják. Háziorvostól kaphat beutalót.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. május 18., 22:12; Megválaszolva: 2009. május 18., 22:12
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?