Mit jelent ez?

Tisztelt doktor Úr!

A napokban lett kész egy trombózis hajlamra vonatkozó vizsgálatom! Orvosomat nem tudom felkeresni így itt érdeklődöm folytathatom e a fogamzásgátlóm szedését? Orvosom azután végeztette el a tesztet, hogy egy másik orvos már felírta a gyógyszeremet és el is kezdtem szedni 6 hónapja.

Az eredmények:

Fibrinogén: 5, 37g/L
lupus anticoagulans szűrőteszt: 45, 2 sec
lupus anticoagulans megerősítő teszt: 30, 6 sec
lupus anticoagulans szűrő/megerősítő ráta: 1, 5 LA ráta
APC resistencia: 2, 43
Protein C aktivitás meghatározás: 103, 2 %
Protein S aktivitás meghatározás: 39, 7%
Antithrombin III. aktivitás meghatározás: 93, 6 %

Utalnak ezek az eredmények trombózis hajlamra, vagy elkezdhetem a következő levél szedését?

Már 2 kérdéseme nem kaptam választ, remélem ebben kaphatok segítséget.

 

Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza trombózis témában

Tisztelt Kérdező!

Az ön által említett laborértékek közül a protein S alacsonyabb szintje, a fibrinogén szint emelkedett értéke fokozza a vér alvadékonyságát, ezért érdemes lenne nőgyógyászával a fogamzásgátló további szedését megbeszélnie, hiszen a fogamzásgátló szedése tovább fokozhatja a trombózis hajlamot.

Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2009. május 18., 23:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:10
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?