• Lyndinette 20

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        1. Már 4 éve szedem a lyndinett tablettát. A legutóbbi szünet alatt a mellemben nyilalás szerű érzékenységet éreztem. Nem tudom megfogalmaazni, hogy mit éreztem, mrt ilyen még nem nagyon volt. Ön szerint lehet, hogy a tabletta miatt van? Vagyis inkább amiatt hogy most változtak a hormonszintek a szervezetemben és menstruáció alatt egyébként is lehet ilyen? (inkább csak a jobb mellemben éreztem és csak ritkán).A terhesség jutott eszembe, bár a vérzés rendes volt és a párommal még szoktunk pluszban gumit használni vagy megszakítani. Egyébként nem duzzadt meg a mellem és más elváltozás sincs.

        2. Még arra lennék kíváncsi, hogy így, hogy a tabi mellett még használunk óvszert (bár csak a végén szokta felhúzni) vagy megszakítjuk az aktust tovább csökkentjük -e az esélyét a terhességnek vagy az előváladék miatt ez a plusz védekezés már nem ér semmit?

         

        3. Az eggyel ezelőtti vérzésem gyengébb volt, és csináltam egy tesztet az aktus utáni 44. napon (közben nem voltunk együtt a párommal). A teszt negatív lett(reggeli vizelettel csinltam). Ez ugye már biztos eredmény? (főleg úgy, hogy a mostani vérzés már szokásos volt)

        Elnézést a hosszú levélért. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Regina

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Regina!

        Az emlőfájdalom előfordulhat rendes ciklusok alatt is, és fogamzásgátló szedése alatt is, ez a hormonhatásnak köszönhető.
        A teszt biztosan jó eredményt mutatott, a terhesség kizárható, egyébként nem kell aggódni ha néha kevesebb vérzés jelentkezik, ez tabletta mellett normális. Ha rendszeresen szedi a gyógyszert, és a lehetséges hatáscsökkenésre (hányás, hasmenés, antibiotikum) is odafigyel, akkor már nincs szükség kiegészítő védekezésre.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-13 23:28:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: