• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném segítségét kérni abban, hogy milyen fogamzásgátlót használjak. 22 éves vagyok, 16 évesen Gracialt írt fel az orvosom. Akkoriban nem figyeltem a mellékhatásokra különösképp, de 2 év múlva kerek 20 kg-mal volt több a súlyom. Mikor kezdett érdekelni ez a probléma orvos tanácsára áttértem a Mercilonra (3 hónapig), ami teljesen lenullázta a libidómat. Ezt követően 3 évig nem szedtem semmilyen hormonális fogamzásgátlót. Le is fogytam mindent kb. a szedés befejezése után fél évvel. ) hónapja kipróbáltam a Nuvaringet, amelytől újra farkasétvágyam lett és iszonyatos hangulatingadozásaim voltak, a hisztiről nem is beszélve. Most Yadint szedek ( 3 hónapja), de az étvágyam megint hatalmas, ellentétben a szexuálissal, ami csökkent (még nincs nullán:) ) és a belsőfeszültség, ami bennem van szinte elég a háztartásunk áramellátásához. Nem tudom mit kellene kipróbálnom. ost Yasminelle-ben gondolkozom jövőhónaptól, de a gyártó ugyanaz, mint a Yadinnál és 0, 01 mg különbség van a hormontartalmuk összetételében. Nem tudom ne lenne-e érdemes háromfázisú gyógyszert, vagy minitablettát kipróbálnom. Szeretném kikérni tanácsát! Mit javasol? ( Az óvszeren kívül) Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: J. Jusztina!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Jusztina!

        Talán a Meliane lenne magának a legjobb megoldás. Sajnos aki ennyire érzékeny a gyógyszerekre, annak nincs más lehetősége, mint kipróbálni az összes készítményt, hátha az egyik jó lesz. Tényleg nem lehet előre megmondani melyik lesz a jó. Szerintem a Meliane.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 23:02:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: