• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!
        19 éves lány vagyok és az lenne a problémám, hogy 2évig szedtem Tri-regol nevű fogamzásgátlót ami nagyon bevált, de a vége fele májfoltok jelentek meg a bőrömön és az első 6 szem gyógyszer szedésekor, folyamatosan fájt a hasam és hányingerem volt, rosszabb esetekben hánytam is. Ezért úgy döntöttem gyógyszerváltásra lesz szükségem, az orvosom a Milligest nevű fogamzásgátló tablettát írta fel. Ezt 5hónapja szedem és rosszabb: az alhasi fájdalom megmaradt, sőt most már folyamatos pláne bevétel előtt 1-2 órával, folyamatos hangulatingadozásaim lettek, és a libidóm is jelentősen csökkent.
        Nem rég derült ki, hogy a gyomorszájam nem záródik jól és a sav folyton visszafolyik, amitől nyelőcsőfekélyem keletkezett erre Lansacid 30mg nevű készítményt szedek naponta 2szer. A pajzsmirigyem pedig alul termel erre reggelente félszem Letrox-ot kell bevennem.
        Azt szeretném tudni, hogy így a gyógyszerek  és zavaró mellékhatások mellett milyen fogamzásgátló tablettát javasolna nekem?
        A Tri-regol-lal minden rendbe volt úgy 1,5évig vissza is térnék rá, csak zavarnak a májfoltok, ami azóta halványodtak és a hányinger sem hagyna nyugton. Esetleg tudna javasolni, ennek a gyógyszernek kisebb hormontartalmú változatát?
        Válaszát előre is köszönöm!
        Tisztelettel:
        Ivett

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Ivett!

        Akkor javaslom a gyógyszer váltást. Mindenképpen alacsony hormontartalmút és korszerűt javaslok. Szerintem a Yasminelle vagy a Meliane gyógyszereket kéne megpróbálni szerintem velük elégedett lesz.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-08 11:04:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés