• Fogamzásgátló melleti terhesség?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő azért írok Önnek, mert nem régóta szedek fogamzásgátlót és sok mindent olvastam róla. Több fórumon olvastam, hogy nagyon sok nő lett fogamzásgátló mellett (én Mercilont szedek) terhes. Állítólag nem hagytak ki tabletát, ugyanabba az időpontban szedték be. Azt mondták, hogy a vérzésük is megjött. Ez tényleg lehetséges? Vagy, ha mégis megtörténik valamiről rá lehet jönni?

        Előre is köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Megnyugtatom Önt!
        Rendkívül ritka, hogy valaki a fogamzásgátló rendszeres szedése mellett a szükséges szabályokat betartva terhes lesz. Nem kell aggódni emiatt. Sokan lehet, hogy nem is emlékeznek rá, hogy mikor hagytak ki tablettát, majd 2-őt vettek be, esetleg nem veszik figyelembe a hasmenést, vagy pl. az antibiotikumok alkalmazását, amik csökkentik a hatást. Ne aggódjon.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-07 11:47:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: