Fogamzásgátló tabletta abbahagyása

Szeretnék érdeklődni, mit tegyek! Abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, mert én Loette nevű tablettát szedtem van benne rózsaszin és fehér szinűek.Rendszeressen normálisan szedtem és mostmár 3 hete nem volt havivérzésem amikor a fehér szinűt elkezdtem szedni.a fehér szinűekből beszedtema normális 7drb.és semmi beszedtem a következő haviból is a fehéreket de semmi nem volt havivérzésem.és utánna abbahagydtam a szedést azóta várok hogy legyen havivérzésem.Ez kb. már 3 hete igy van.De azóta csináltam terhességi tesztet, nem vagyok terhes.Szeretném megtudni hogy a gyógyszer abbahagyása utánn meddig kell várni hogy legyen havivérzésem, ez normális? És még mire kell számitanom hogy abbahagydtam a gyógyszer szedését? Hasfájás, rosszullét....segitséget kérek.

A gyógyszert már több mint egy éve szedem.

A segitségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: lovas2

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Lovas!

Nem kell semmit sem beszedni, szépen lassan meg fog jönni a vérzése. Hogy mikor? Hát lehet, hogy hónapok múlva. De emiatt nem kell aggódnia. minden rendben van.

A fogamzásgátló gyógyszer abbahagyása után, főleg, ha valaki több évig szedi, előfordulhat vérzészavar. Ez általában úgy szokott történni, hogy a gyógyszer abbahagyása után akár több hónapig nem jelentkezik vérzés. Vagy egy normális vérzés után ritkább menzeszek jelentkeznek és sokkal enyhébb vérzések. Ez azért van, mert a fogamzásgátló szedése alatt gátlódnak az agyban a nemi hormonok szabályozásáért felelős hormonok, és amikor az ember abbahagyja a szedést, akkor bizonyos egyéneknél ez a gátlás nehezebben oldódik, és így a vérzés vagy nem következik be, vagy pedig ritkábbá válik. Ez a jelenség nem baj, hiszen nem szükséges miatta orvosi kezelés, és természetesen orvoshoz sem szükséges fordulni, csak ha fél év után sem jön meg a vérzés. Amennyiben a partner gyermeket szeretne, akkor a belső hormon gátlás miatt a terhesség sem jön létre, tehát akkor viszont ennek elősegítésére orvosi kezelés szükséges.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. május 02., 09:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 13:15
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
menstruáció késleltetése 2 nappal
Tisztelt doktor! Dalia nevű gyógyszert szedek, és 2 nappal szeretném eltolni a menstrúációmat. Eddig kedden jött meg, most viszont szeretném ha...
Mestruációs zavar
Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy már 4-5 éve szedem a Belara nevű fogamzásgátlót, és most kéne, kellett volna Hétfőn a...
fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már egy éve szedek Yasminelle fogamzásgátlót (régebben már szintén használtam huzamosabb ideig) . Az lenne a kérdésem...
Elmaradt vérzés Novynette
Üdvözlöm. 2-ik megvonásos vérzésem kellene legyen a novynette tabletta mellett. Első alkalommal a 21-ik tabletta után megjött. Most viszont már a...