• Nőgyógyászat - Nuvaring

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr/Doktornő!

        Most kezdtem el Nuvaringet használni és elég sok kérdés merült fel bennem.

        Először is a szexuális élettel kapcsolatban. Megpróbáltuk a párommal Nuvaruing használata mellett, de "beleütközött" és kicsit neki is, nekem is fájt. Rosszul tettem fel? Az aktus végén a péniszén találtunk rá a gyűrűre.:)

        Az első héten járok Nuvaring használatával és eléggé sokat nézegetem, keresem a "megfelelő helyét", ami eléggé megviselte "ott" a dolgokat. Ez majd beáll és megszokom?

        A másik, hogy a Nuvaring felhelyezését követően olyan tüneteim lettek, mintha elkaptam volna valamit, ezért főztem magamnak gyógyteát (cickafarok és zsurló), amit éppen meg készülök inni, illetve kimosni vele. Másrészt Canesten tablettát és kenőcsöt használtam. A kérdésem az, ezek (a gyógyteák és a Canesten) gyengíthetik-e a gyűrű hatékonyságát.

        Harmadik kérdésem, hogy a Nuvaring a 7 napos szünet idején is véd-e a terhességtől.

        Előre is köszönöm a választ,

        ilv

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Nuvaring gyűrű témában

        Kedves Hölgyem!

        Sem a gyógytea, sem a cansten nem csökkenti a gyűrű hatását, de a hüvelyöblítés alatt vegye le a gyűrűt. Az is megengedett, hogy az együttlét idejére levegye, majd azt követően visszahelyezze, ez sem csökkenti a hatását.
        A fertőzés valóban előfordulhat gyakrabban a használat során, ha ez nem múlna, akkor más módszert kell keresni. De valóban a sok "piszkálás" is okozhatja a panaszokat. Ha semmiképpen sem megy a felhelyezés, kérheti nőgyógyásza segítségét, mert az is lehet, hogy csak nem jól csinál valamit. Szerintem hamarosan ki fog derülni, hogy Önnek megfelel-e ez a módszer, ha igen, biztosan nagyon szeretni fogja majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 22:50:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: