• Sürgősségi fogamzásgátló utáni gyógyszerszedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó!

         

        Én több mint két éve szedem a számomra jól bevált Mercilon tablettát.

        A gyógyszer megkezdését követő az 5. és 6. napon elfelejtettem bevenni a tablettát, a hetedig napon (több internetes leírást követve) beszedtem 2 db-ot. Sajnos az ötödik napon éltünk nemi életet, és ezen a napon, illetve az ezt követő napon felejtettem el bevenni a gyógyszert. A 8. napon felkerestem a nőgyógyászomat és az általa felírt 72 órás sürgősségi fogamzásgátlót bevettem (elméletileg a gyógyszer ekkor még hatásos volt.)

        A kérdésem az lenne Ön felé, hogy az Escapelle tablette beszedése után folytassam rendes ütemben a Mercilon szedését, vagy tartanom kell gyógyszerszünetet? Ha igen, akkor mennyit, mikor kell folytatnom a "rendes fogamzásgátló szedését? Mikortól nem kell használnunk kiegészítő fogamzásgátlást? Ön szerint mekkora a teherbeesés veszélye, mikor lenne célszerű terhességi tesztet csináltatni?

         

        Köszönöm szépen előre is a segítségét!

        Üdvözlettel: Hajnalka

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hajnalka!

        Úgy gondolom, kellő óvatossággal járt el, nem kell aggódnia. A Mercilont szedje tovább, mert ha most abbahagyná, akkor a menses még jobban összezavarodna, így is előfordulhat áttöréses vérzés, vagy késés. Terhességi tesztet akkor kell csinálni, ha a várt idő után egy héttel még nem jön meg a menses (ami egyébként előfordul, nem kell pánikolni:), és ilyenkor orvosi kontroll is szükséges. Legalább egy hétig még kiegészítő védekezést is alkalmazzon.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-29 22:35:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 11:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: