• Mirena

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nö/Úr!

        Mirena spirálom van 2 éve. A legutóbbi orvosi vizsgálat alkalmával a Dr.úr a jelzöszálat nem látta, ultrahang vizsgálatra küldött.

        Kérdésem az lenne ha ki nem csúszott/ esett ilyet nem vettem észre akkor elmozdulhatott? Intenzívebb szexuális együttlétnél elöfordulhat az ilyesmi? Ha nincs a helyén akkor el kell távolítani kaparással?

        Válaszát köszönöm:bea

        WEBBeteg szakértő válasza a Mirena témában

        Kedves Bea!

        Az UH vizsgálat azért kellett, hogy lássák, helyén van-e a Mirena. Ha kicsúszott volna, akkor ott nem látták volna. Alhasi görcsök is jelentkezhettek volna amikor elmozdul, és ilyenkor kifelé szokott csúszni. Az is előfordul nagyon ritkán, hogy nem veszik ezt észre.
        Ha az UH-on látják méhen belül az eszközt, akkor minden rendben, nincs teendő.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 15:12:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: