Sürgősségi fogamzásgátló hatása

Tisztelt Doktornő/Úr!

Szombaton írtam az oldalra, válaszoltak is rá. Még szeretnék valamit kérdezni. Ma voltam nőgyógyásznál, megvizsgált, azt mondta hogy nincs terhességre utaló jel, menzesz előtti állapotot lát. Mondta hogy csináljak még egy terhességi tesztet, ami szintén negatív lett. A leletre az van írva: TVS: az uterus átm.52x65mm nyh.11mm környezete szabad húgyhólyagfal ép.Ez mit jelent? Azt mondta hogy vastag a méhnyak? Ez baj? Reggeli éhgyomori vizelet mintát kell vinnem a laborba. Azt szeretném kérdezni, hogy mikorra áll helyre a szervezetem a tabletta hatása után? Hasam feszes, telt.Ez is a tabletta miatt van? Nagyon idegesít hogy nem jött még meg, Más fogamzásgátló módszert fogok választani.Nem voltam tisztában a Rigesoft tabletta mellékhatásával.Sajnos csak ritkán tudunk együtt lenni, azért használtam ezt a tablettát.De többé nem fogom.

Köszönöm türelmét és válaszát.            Léda

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Léda!

Azt sajnos nem tudjuk megmondani, mikor áll helyre az eredeti állapot, szerintem legyen türelmes. Az UH leleten nem a méhnyak, hanem a méhnyálkahártya volt "vastag", mert a 11 mm már egy olyan nyálkahártya, ami készen áll a lelökődésre, vagyis a mensesre. Negatív tesztekkel ne aggódjon a terhesség miatt, és beszéljék meg orvosával, hogy melyik fogamzásgátló módszer lenne a megfelelő az Ön számára, örülök, hogy így döntött.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. április 22., 22:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:43
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló tabletta csere
Fogamzásgátló
Fogamzásgátló hasmenés esetén
Mi a teendő?